top of page

De dieren

IMG_2057.JPG

Runderen

Ons rundvlees komt van de stieren van het ras Blonde d'Aquitaine. De eerste acht maanden groeien onze kalfjes op aan de zijde van hun moeder, hierna worden ze gehuisvest in ruime hokken met stro. 

Door de natuurlijke wijze van opgroeien is het logisch dat u kwaliteit van het vlees verwacht, en dat klopt! Het vlees is van topkwaliteit: eerlijk en gezond.

 

Varkens

Naast onze runderen hebben wij ook varkens. De dieren lopen niet op roosters, maar in het stro. De varkens kunnen ook naar buiten om lekker te rollen in een modderpoel, of hun brokjes te mixen tot een prakje, wat ze heerlijk vinden. 

 

Kip- en lamsvlees

In onze winkel met biologische producten verkopen wij ook biologische kip: de polderhoen.

image.png
image-2.png

Biologisch, heel logisch

Biologisch vlees heeft kracht en karakter. En dat herkent u wanneer u geniet van biologisch vlees bij de maaltijd. Biologisch vlees heeft van nature een fijne structuur met als resultaat een perfecte smaak en malsheid. Door de vrijheid waarin onze dieren opgroeien. De bereidingswijze van biologisch vlees wijkt niet af van wat u gewend bent, behalve dat u het vlees met minder zout en kruiden op smaak kunt brengen. Lekker en smaakvol!

 

Skal EKO keurmerk

Arkema vlees wordt gecontroleerd door Skal. Dit is een controle-organisatie die er streng op toe ziet dat het bedrijf zich aan de EKO-eisen houdt. Wie aan de voorschriften voldoet, mag het product 'biologisch' noemen en het EKO-keurmerk gebruiken. Zo weet u zeker dat het product echt biologisch is en dus betrouwbaar. Uiteraard voldoen wij aan alle eisen van Skal. 

Biologisch assortiment

Naast ons eigen vlees hebben we een uitgebreid biologisch assortiment in de winkel. Zo hebben we een deel van het Ecover assortiment in onze winkel, verschillende soorten jams, siropen en sappen en een aantal soorten rijst en pasta. Hierdoor kunt u bij ons niet alleen terecht voor uw biologisch vlees, maar voor een uitgebreid assortiment met biologische producten. 

Naast de biologische producten verkopen we ook streekproducten, zoals kaas van de Vos uit Blijham. Ook voor een cadeau bent u bij ons aan het juiste adres. Naast onze eigen waardebon verkopen we ook vogelhuisjes en insectenhotels die in de buurt worden gemaakt. 

bottom of page